Inkoop

Waarom geld wegbrengen?

Bent u een particulier of heeft u een bedrijf en heeft u nog spullen staan waarvan het eigenlijk zonde is om deze naar de Kringloop te brengen dan wel weg te gooien? Of heeft u geen zin of tijd om deze zelf te verkopen? Sommige spullen die u niet meer gebruikt of nodig hebt, kunnen voor anderen wellicht van waarde zijn. Lehmstrom maakt graag een afspraak met u om te komen kijken of dat inderdaad het geval is. Samen met u lopen wij dan door de inventaris heen om de spullen op waarde te schatten, waarbij zorgvuldig rekening wordt gehouden met emotie en sentiment.

Er zijn hierbij 3 mogelijkheden:

 1. Lehmstrom koopt eventueel de bewuste goederen ter plekke van u (cash).
 2. Lehmstrom verzorgt tegen een af te spreken percentage de verkoop van de bewuste goederen, waarbij er samen een reële minimale verkoopprijs afgesproken wordt. Dit in commissie nemen is een voor de Zaanstreek unieke regeling. Wij gaan op basis van no cure no pay en voor een periode van 3 maanden op zoek naar afnemers en verzorgen de eventuele promotie rondom de goederen. Mocht er na 3 maanden nog geen koper zijn gevonden dan retourneert Lehmstrom de bewuste goederen.
 3. Uiteraard is er ook een mogelijkheid dat u allang afscheid heeft genomen van voorwerpen en u slechts wilt dat de goederen opgehaald worden, zonder verdere koop- of verkoopafspraken. In dat geval haalt Lehmstrom (kosteloos) de spullen bij u op en zorgt voor een nieuwe bestemming.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat koopt Lehmstrom?

Lehmstrom is geen opkoper die in algemene zin hele inboedels overneemt. Wij kopen graag spullen die een tweede leven verdienen en waarvan we weten dat we daar anderen heel blij mee kunnen maken. Het verhaal achter een voorwerp bepaalt vaak voor ons ook de waarde.

Lehmstrom is o.a. geïnteresseerd in:

  1. kleinmeubelen met leeftijdswaarde
  2. oud speelgoed en film memorabilia
  3. aardewerk en servies(delen)
  4. (oud) reclame materiaal
  5. gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijd (1800-1980)
  6. curiosa (opvallende items met verzamelwaarde)
  7. klokken en mechanische wekkers
  8. militaire items
  9. oude audio- en zendapparatuur
  10. langspeelplaten, singles en voorbespeelde cassettes
  11. muziekinstrumenten (m.u.v. piano's)
  12. oude spelcomputers
  13. (oude) industriële items
  14. prenten en litho"s
  15. beelden en figuren